WEDSTRIJD Atlas Mechelen - ZVK Celtic Houthalen '94  1 - 7

DATUM 23-02-2007  22:00

DOELPUNTEN

VERSLAG Sterke wedstrijd van Celtic beloond met ruime zege !!!

Gisteren stond er de uitgestelde verplaatsing op het programma naar Atlas Mechelen. Mechelen, momenteel ook goed bezig, slachte Kaya's Beringen af met 10-1 afgelopen woensdag. Ook het 0-4 verlies van uit de heenronde stond nog fris in het geheugen. al lijkt de wedstrijd van toen in een ander leven gespeeld, want Celtic speelt nu zoals het bestuur het aanvankelijk had gewild. Stevig in blok en als ploeg de juiste vechtersmentaliteit tonen tussen de lijnen.

De wedstrijd begon met Celtic dat vrij hoog ging storen en Mechelen dat aanvankelijk terug plooide tot op eigen helft. Celtic dat iets nadrukkelijker voor de zege ging in die aanvangsfase zag Bistrussu de bal veroveren voor het Mechelse doel en puntte de opener erin.in de 6', 0-1. Mechelen begon dan iets meer druk te creeren, maar moest opletten voor de helse uitbraken van Celtic die net iets te vaak onzuiver werden voor doel. Mechelen dat Celtic snel op 5 fouten bracht kon van die situatie niet profiteren en moest een eerste 10m gepareerd zien door alweer een zeer sterk keepende Sacchini. Ook Celtic brak geregeld vlot uit en combineerde ook zeer goed, maar vergat de score te vergroten. Zo verkeek het zich op een aanval van Mechelen net voor rust, wanneer El Bouchtati E. droog de gelijkmaker binnenknalde, 1-1.

Na de rust eenzelfde spelbeeld met de spanning die al meteen ten top werd gedreven, wanneer opnieuw Bistrussu een vrije trap door de muur binnenknalt in de 26', 1-2. Markant bleek het feit dat beide ploegen eigenlijk mekaars evenknie waren op dat ogenblik, met vooral het hechte blok van Celtic dat opviel, alwaar Mechelen niet dadelijk een gepast antwoord op vond. Consternatie en misschien wel hét moment waarop de wedstrijd in zijn definitieve plooi valt is de 34'. Celtic moet een 10m toestaan, die opnieuw gepareerd wordt door Sacchini en geen 10" later kapt de zeer balvaardige Afkir zich oog in oog met doelman Sacchini, maar besluit in het zijnet. Sacchini werpt een lange bal naar de inmiddels vertrokken Bistrussu, die knap aflegt voor de mee opgerukte Cops en die besluit in een schijnbeweging, 1-3. Atlas passeert, maar krijgt opnieuw geen goede aanval opgezet, met balverlies en opnieuw vertrekt Bistrussu die nu aangespeeld werd door Cops en ja 1-4 en dat allemaal in slechts één enkele speelminuut. De kopjes bij Mechelen gingen hangen en doelman Stevens werkt zijn frustatie uit op de drinkbussen, maar mag gaan zitten, want coach Ben Azrak kiest dan voor vliegende doelman in naam van Elkorabi El Bouchtati. Maar in plaats van terug in de wedstrijd te komen kreeg het de spreekwoordelijke deksel op de neus, wanneer Bistrussu de bal tussen 3 spelers door in de vrij lopende Cops zijn voeten kan afleggen en die er dan makkelijk 1-5 van maakte en nu Zoubair Elbouchtati (ex-Krijnen Keukens Malle) de drinkbussen onderhanden nam en wijselijk de kleedkamers opzocht. Een minuutje later kreeg Celtic nog een 10m toebedeeld, die droog en feilloos werd binnengetrapt door Salmy. Even later besloot Salmy met een lange lop de wedstrijd met een misschien ietsje overdreven 1-7 eindcijfers.

Mààr goede wedstrijd, aardige combinaties én de sterk spelende Hajbat die gisteren geschorst was bleek niet echt een probleem dankzij een zeer sterke collectieve wedstrijd van Celtic dat nu nadert tot op slechts 1 puntje van MSC Antwerpen en dus de top 3 langzaam maar zeker in zicht komt. Chapeau jongens !!!!